Slapparsöndag

Oj vad tiden sprungit iväg sedan sist då! Det blir ju lätt så när hela familjen är ledig tillsammans och man hittar på en massa roligt.
 
Förra veckan hade jag ett par tårtbeställningar så lite jobb klämde jag in men mest var det ledigt. Vädret har ju gått lite upp och ner men vi har haft några fina dagar.
 
Förra helgen var vi ute och åt på restaurang hela familjen och på söndagen tog jag och Patrik en dejtkväll. Juni fick vara hos sin morfar några timmar medan jag och Patrik åt på Pinchos och såg en bio. Tiden har gått så sjukt snabbt men jag har ju inte varit på bio sedan ett par veckor innan Juni kom så ca ett halvår. De sista gångerna var det riktigt jobbigt att sitta still i biofåtöjen som höggravid så nu kunde man ju koncentrera sig på filmen lite mer =)
 
I måndags var det dags för BVC igen och 5 månaders besöket. Nu var hon 65 cm lång och väger 6900 g, fortfarande väldigt fin enligt kurvorna. Det var sprutor även denna gången och det gick i princip lika bra som sist. Skillnaden var nu att sköterskan inte fick nån hjälp så hon var tvungen att sticka två gånger, sist stack två personer samtidigt för att reducera smärttillfällena. Juni grät till några få sekunder på andra sprutan men sen var hon glad igen och vi märkte inte av varken gnällighet eller feber efteråt. Nästa besök är vid 6 månader och då är det även läkarundersökning, ska bli "spännande" att se vad de säger.
 
Det har ju även varit midsommar och jag antar att vädret varit lika fint överallt i Sverige, har sett så ut på sociala medier iallafall ;) På midsommardagen var det dock nästan lite väl jobbigt varmt, eller det var inte värmen egentligen utan luftfuktigheten som var värst. Jag var så klibbig hela dagen och då är det ju inte kul när man har finkläder och kliande blomsterkrans på sig. Nu ska jag inte klaga för det var såklart helt underbart med en midsommar som man slapp frysa på och inte heller regnställ behövdes.
 
Midsommaraftonen spenderade vi i Trollhättan hemma hos Peter, Sophia och lille Axel. Sedan var även Malin, Rasmus och Tommy där så en helt lagom grupp. Det blev det sedvanliga med sill, grill och kubbspel =) Dock orkade ingen jordgubbstårtan så den tog vi till frukost dagen efter. Alla sov över så vi fick även äta brunch tillsammans på midsommardagen.
 
När tårtan var uppäten packade vi ihop oss och åkte hem. Men vi stannade inte länge utan bytte bara om och körde sedan ut till Lysekil där den årliga cruisingen var. Vi var ute runt 17 och vi stannade ända till 23. Vi åt, strosade runt och kollade på bilar och galna folk, mötte upp mamma och Björn, fikade hemma hos mormors syster och avslutade med en glass på torget. Det var kanonväder hela dagen och lagom varmt, sedan hade vi väldens tajming för när vi satte oss i bilen på kvällen föll de första regndropparna och sekunderna efter ösregnade det. Hela bilturen hem lös himlen upp av riktigt rejäla blixtar men väl i Uddevalla var det lugt så inga problem att sova.
 
Hittills idag har det bara varit grått och trist så vi har inte gjort något speciellt. Jag var iväg och handlade en sväng men annars har det mest varit film och fotbollstittande i soffan. Nu lyser dock solen så vekar bli ett lite roligare avslut på veckan. Syster kommer förbi om en stund och vi ska ha tacokväll med mys.
 
Önskar er alla en härlig söndagskväll!
 
 
 
 
 
 
Min farfar fyllde år förra veckan och vi blev bjudna på middag och tårta
 
Juni och gammelfarmor
 
I pappas garage fanns en passande liten sak, men hon får växa till sig en aning först =)
 
 
Far och dotter matchning i specialbeställda tröjor
 
Det har varit mycket fotboll på tvn det senaste pga EM. Juni har fått sitta med pappa när han hejat fram Sverige , det gick ju dock inte riktigt som önskat
 
 
Påväg ner till stan för att äta middag förra helgen
 
Detta är sekunden innan Juni lyckades sparka upp foten på bordet och välta min kaffekopp över mig. Tur att jag alltid dricker med så mycket mjölk i så kaffet knappt var varmt, haha!
 
 
Fixat till mig inför dejtnight
 
Vi gick loss på Pinchos. Sötpotatispommes är en dröm <3
 
 
Alltid lika mysigt att busa med denna tjej på morgonen
 
 
Hon börjar bli relativt duktig på att sitta, ostadig fortfarande men det tar sig
 
I veckan tog jag min andra löptur efter ett uppehåll på nästan ett år. Har båda gångerna lyckats ta mig runt drygt halvmilen utan att stanna eller gå. Visst, det går inte fort men jag är väldigt nöjd att jag klarar det överhuvudtaget. Jag ligger inte så långt ifrån där jag var precis när jag var gravid så har inte tappat så mycket ändå. Känns skönt att få börja träna och på fredag så startar mitt gymkort igen, får ge det ett försök att fixa till mammakroppen lite iallafall.
 
Har såklart sovits en hel del på mig. Många skriver att jag ska njuta för deras barn vill absolut inte sova på dem längre. Jag hoppas att Juni inte ratar mamma på länge för det är det mysigaste som finns, men jag är medveten om att det kommer komma =/
 
 
Tuffing i små skor
 
 
Häromdagen köpte vi en "smaknapp" till Juni där man lägger i mat som de sedan kan suga på och därav blir det inga bitar utan mest smaken. Vi har testat med lite frukt och bär, hon verkar tycka det är gott
 
Fotboll igen =)
 
 
Redo för midsommarfirande. Blev en fake-krans detta året, känner att jag prioriterade annat denna gången
 
 
 
Finklädda prinsessan
 
Det gick att ta några kort innan det skulle ryckas i håret =D
 
 
..och här tappade Juni intresset
 
Malin med minstingarna
 
 
Dom är ju för söta de små liven <3
 
 
Helt fantastiskt ljus vid solnedgången
 

Patrik bröstar upp sig
 
 
 
God morgon!
 
Brunch
 
Kön ut till Lysekil
 
 
Fika hos Elsa
 
Juni höll sig vaken länge men tillslut åkte ögonlocken ner
 
Ovädret på ingång
 
Den senaste 1,5 veckan har Juni börjat gripa efter saker ännu mer medvetet. Nu får man passa sig så inte ens tallrik åker i golvet vid matdags ^^
 
 
Lite vattenmelon i smaknappen var succé
 
Mys framför fotbollen nyss