Fullt upp sedan sist

Hejsan!

Som ledig så har det faktiskt varit fullt upp här :) I lördags spenderade jag ett par härliga timmar med Elisabeth. Vi möttes vid Järntorget och strosade sedan runt i det vinterfrostiga men underbara vädret ett tag innan vi satte oss på ett café och värmde oss. Resten av dagen var ganska lugn, jag mötte upp Patrik efter jobbet och vi tog en tur på stan innan vi åkte hem. Kvällen spenderade vi i soffan med varsin godispåse som kändes välbehövligt.

Söndagen jobbade Patrik också så jag var hemma och tog det lugnt tills han hade slutat och sedan åkte vi tillsammans hem till Uddevalla igen. Vi gjorde inte så överdrivet mycket den dagen förutom att vi gick på bio med Malin och Rasmus på kvällen. En bra avslutning på veckan!

I måndags var det kallt men fint väder igen så jag och Patrik tog en promenad längs vattnet och tog en lunch på Snäckan. På eftermiddagen åkte han hem och jag var ganska så utslagen resten av dagen, kroppen orkade inte så mycket alls och låg mest ner.

I tisdags pysslade jag hemma i princip hela dagen. Målade tredje och sista lagret med färg på skötbordet och tvättade alla bebiskläder. Det känns väldigt bra för nu har vi snart allt nödvändigt klart inför lill*ns ankomst. 


Igår var jag uppe tidigt, strax efter 7 närmare bestämt.  Syster skrev i tisdags och frågade om jag ville med och shoppa klockan 8 då Cubus hade specialerbjudande med 40% rabatt på allt mellan 8-10. Såklart passade jag på att hänga med och hittade faktiskt en del av de bebiskläderna som vi "saknade". Fortsatte sedan dagen med att greja och sy.

På eftermiddagen blev jag hämtad av Björn och vi åkte ner till Göteborg där vi mötte upp Patrik och mamma. Jag hade nämligen fått biljetter till En talk talk show på Rondo med Stefan Odelberg. Jag gjorde hans bröllopstårta i somras och blev sedan erbjuden att gå på showen och ta med de jag ville. Showen var väldigt fartfull med mycket blandad kompott som magi, komik, Christer Fuglesang och Thomas Di Leva.


Idag har vi varit runt hela dagen. Istället för att äta frukost åkte vi direkt och åt en god lunch innan vi fortsatte till Torp där vi handlade lite nödvändigt.

Vid 15.30 hade vi tid hos barnmorskan där det idag gick ganska snabbt. Alla värden såg bra ut som varje gång, perfekt blodtryck och magen växer enligt kurvan. Vi fick även bekräftat att bebisen nu har vänt sig nedåt och även fixerat sig. Jag har känt på mig det lite då det trycker nedåt och sparkarna känns längre upp i magen. Det var en liten lättnad att det redan nu är rätt läge för har varit lite nervös för att man skulle behöva försöka vända för hand i slutet. Men nu är allt som det ska så behöver bara växa till sig en aning och sedan är plutten välkommen ut!

Direkt efter barnmorskan körde vi till NÄL där vi gick på första föräldrakursen. Den handlade om förlossningen vilket var väldigt intressant och välbehövligt. Nu vet man lite mer vad som kommer hända, men vet inte om jag är direkt lugnare :D Det är bara att ta det som det kommer och som de upprepade hundra gånger: ANDAS!

Vi fick prova på det redan ikväll då jag slog i tån rejält i soffan och gjorde att min nagel gick av ned på HALVA tån. Då sa Patrik direkt: andas! Men sedan ville han inte kolla på tån för han tyckte det var så äckligt... Undrar då vad en förlossning är! Hahahahaha! 
Jag är dock övertygad om att han kommer vara mer än stöttande när det väl är dags, det är nog mer jag som blir problemet.


Nu ska jag snart krypa ner och sova, imorgon blir det fredagsmys!


 
Några bilder från de senaste dagarna